Obiective turistice Orastie | Cetatea Orastiei | Muzeul de Etnografie si arta populara Orastie

Obiective turistice Orastie | Puncte de interes turistic in Orastie | Orastie obiectiv turistic

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Transilvania > Cazare Judetul Hunedoara > Cazare Orastie > Obiective Turistice

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Orastie

Verifica

 
 

Obiective Turistice

Bucura-te de vacanta perfecta la Orastie. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 
Biserica Ortodoxa Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - Este una din cele mai frumoase biserici din tara, ea reprezentand un punct turistic de prima atractie. Piatra fundamentala a fost pusa in 1936. Planul bisericii a fost alcatuit de arhitectul George Cristinel din Bucuresti, iar pictura a fost executata de un renumit pictor de biserici al vremii, Dumitru Belisarie. Actul sfintirii locasului s-a facut la data de 2 septembrie 1945 in prezenta I.P.S.Mitropolit Nicolae Balan si al sefului guvernului de atunci, Dr. Petru Groza.

Muzeul de Etnografie si arta populara (Piata Aurel Vlaicu Nr.1) - Aflat in inima orasului, muzeul infiintat in anul 1952, reprezinta cea mai importanta colectie etnografica de pe intinderea judetului Hunedoara. Reorganizat in anul 1999, prin colectiile pe care le detine, muzeul expune vizitatorului aspecte reprezentative ale universului rural hunedorean si cu precadere pe cele ale zonei Orastiei.
Expozitia de baza se desfasoara in cadrul a 6 sali, organizate tematic, cuprinzand ocupatiile principale (agricultura, pastorit), ocupatii cu caracter secundar (culesul din natura, vanatoare, pescuit, albinarit, prelucrarea lemnului, tesut, prelucrarea pieilor), colectii arheologice si numismatice precum si aspecte privitoare la costumul popular, datini si obiceiuri, religie si viata spirituala.

Cetatea Orastiei - In centrul Orastiei se afla ruinele cetatii de altadata, cu zidul de aparare ce constituia un sistem de fortificatii medievale specifice. Cetatea este amintita documentar inca din 1544 de catre Sebastian Munster, iar pe la 1560 de catre Giovanandrea Gromo. La sfarsitul secolului al XIX-lea, o descriere a cetatii o datoram lui A.Amlacher. Acesta aminteste ca fortificatia de la Orastie a avut mult de suferit in timpul invaziilor turcesti din 1438 si 1479 (cand a avut loc lupta din Campul Painii), fiind asediata in 1561 si renovata in 1631.

Cetatile dacice din Muntii Orastiei - Cetatile de la Costesti (19 km din Orastie), Blidaru (21 km), Cetatuie (22 km) si Piatra Rosie fac parte din complexul de fortificatii care aveau destinatia de a apara capitala Daciei. Adevaratul centru administrativ si religios al dacilor a fost Sarmizegetusa Regia (cca 40 km din Orastie), asezata pe malul drept al Apei Gradistei. Ruinele de aici scot la iveala cele trei parti componente ale acestui centru: cetatea propriu-zisa, sanctuarele si asezarile civile.

Statiunea turistica Geoagiu Bai - se afla situata la o distanta de 6 km fata de centrul de comuna, la o altitudine de 350 m, in zona de dealuri si coline din partea de sud-est a Muntilor Apuseni. Baile Geoagiu sunt cunoscute sub numele de "Thermae Germisara" inca de pe vremea romanilor. Relicvele si urmele arheologice gasite in incinta bailor demonstreaza o exploatare intensa si permanenta in perioada romana.
Apa izvoarelor de la Geoagiu este calcaroasa, termala si feruginoasa, cu o temperatura de 33°C, facand parte din randul apelor oligometalice mezotermale. Apele din statiune sunt intrebuintate atat in cura interna, cat si sub forma de bai pentru afectiuni reumatismale, paralizii etc. Namolul feruginos ce se gaseste aici este intrebuintat de asemenea in scop terapeutic.
 
     
 
 
media 10
 
     
media 5