Istoria Orasului Fagaras | Istoric Fagaras | Geneza Fagaras | Fagaras Date cronologice

Istoria Orasului Fagaras | Istorie Istoric Fagaras | Date cronologice Fagaras

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Tara Fagarasului > Cazare Judetul Brasov > Cazare Fagaras > Istoric

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Fagaras

Verifica

 
 

Istoric

Bucura-te de vacanta perfecta la Fagaras. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 

Fagarasul din ziua de astazi se infatiseaza turistului venit aici ca un oras in care, alaturi de locuri si monumente evocatoare pentru indelungata si zbuciumata sa istorie, sunt prezente, la tot pasul, prefacerile structurale petrecute in ultimii ani.

Veacuri de-a randul micul targ s-a aflat in umbra falnicei cetati medievale ce a rezistat numeroaselor asedii la care a fost supusa; furia neputintei de a cuceri puternicele ziduri si bastioane s-a intors asupra asezarii, parjolita astfel in repetate randuri. Adaugand la toate acestea molimele care au bantuit-o, desele revarsari ale Oltului, precum si un adevarat cortegiu de vitregii ale veacurilor de asuprire avem conturata imaginea generala a existentei acestei asezari mult si greu incercata de-a lungul istoriei.

Nu este de mirare faptul ca, in Fagaras, nu mai poate fi gasita in picioare, in afara cetatii, vreo alta constructie mai veche decat secolul al XVII-lea. Distrugerile repetate au facut ca zestrea de monumente istorice databile in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea sa fie destul de saraca, ceea ce face ca dominanta arhitectonica sa fie constituita din edificii ridicate in a doua jumatate a secolului al XIX-fea si la inceputul veacului nostru, intre acestea, ici acolo, la o privire fugara abia mai pot fi deslusite, dincolo de repetatele modernizari, si cele cateva cladiri ramase pana la noi din veacul al XVIII-lea.

In timpul calatoriei sale in Transilvania, Nicolae Iorga vedea, intr-o dimineata a anului 1906, Fagarasul, cu apa saraca a raului sau limpede (Berivoiul) care-si increteste mersul incetinel subt podurile de lemn care tremura, cu ulitele nesous de prafoase, cu movilitei e caselor de gospodarie smerita. in piata se falesc zidiri noua..., piata care nu era alta decat ceea ce numim astazi centrul vechi al orasului si care vinerea se umplea de forfota targului saptamanal.

Amplul program de sistematizare a Fagarasului a prevazut construirea unui centru civic intr-un perimetru situat in zona de sud-vest a cetatii; aceasta amplasare, in situatia in care vechiul centru a fost pastrat, ofera vizitatorilor posibilitatea de a parcurge, pe o suprafata restransa si intr-un timp relativ scurt, etape ale vechii si noii istorii a localitatii; in acest triunghi format de fosta piata, cetatea de piatra si noul centru civic se poate realiza o calatorie prin vreme, de la asezarea dominata de viata feudala la micul targ de odinioara si ia modernul municipiu de astazi.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5