Tratament Slanic Moldova | Proceduri de tratament balnear | Slanic Moldova Tratamente balneo-climaterice

Tratamente Slanic Moldova | Baza de tratament balnear | Slanic Moldova Proceduri si calitatea apelor sarate

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Centre SPA > Cazare Judetul Bacau > Cazare Slanic Moldova > Tratament

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Slanic Moldova

Verifica

 
 

Tratament

Bucura-te de vacanta perfecta la Slanic Moldova. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 

Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare.

Botezata Perla Moldovei, Slanic Moldova asigura tratament pentru:
tulburari digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 ani de la faza dureroasa, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica)
boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii in boli ale ficatului)
boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate)
boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale). Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor:
reumatismale degenerative si diartritice
cardiovasculare si respiratorii (astma alergica, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar)
tratamentul bolilor endocrine (stari prepubertale la copii hiperreactivi)
ginecologice (sindrom ovarian menopauzal)

Pacientii pot ajunge cu autocarul la Targu Ocna (18 km), unde exista un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salina. Statie de imbuteliere a apei minerale.

Modul de valorificare al apelor minerale si a dioxidului de carbon

Cercetarea balneologica, atestarea terapeutica si indicatiile medicale privind zacamantul hidromineral Slanic Moldova au fost realizate de specialistii de la institutul de Medicina Fizici, Balneoclimatologie si Recuperare Medicala Bucuresti.
Din cele 24 surse hidrominerale omologate in anul 1980, in prezent, se gasesc in exploatare 11 surse. Acestea pot fi impartite din punct de vedere balneologic in 3 grupe si anume: Izvorul nr.1, Izvorul nr.1 bis, Izvorul nr.3, Izvorul nr.5, Izvorul nr.6, Izvorul nr.8, Izvorul nr.10, Izvorul nr.14(sonda 703), Izvorul nr.15(sonda 704), Sonda nr.2, Sonda nr.3
Cura externa: Izvorul nr.5
Mofete: Izvorul nr. 3
Pentru valorificarea in acest scop terapeutic a surselor hidrominerale, I.M.F.B.R.M. a facut cercetari asupra principalilor parametri constituenti ai apei, in urma carora s-au putut determina indicatiile medicale pentru cele 2 categorii de surse minerale, astfel:
Cura interna
Boli ale aparatului digestiv(izvoarele: 1,1bis,3,6,8,10,14,15,S2,S3);
Boli hepato-biliare(izvoarele: 1,3,6,10,14,S2,S3);
Boli respiratorii(izvoarele: 1bis,3,6,15);
Boli de nutritie si metabolism(izvorul 3);
Boli ale rinichilor si cailor urinare(S2,S3);
Cura externa
Afectiuni neurologice periferice;
Afectiuni posttraumatice;
Boli asociate;
Boli ginecologice;
Afectiuni reumatismale;
Nevroza astenica;
Boli ale cailor aeriene superioare(rinofaringite);
Inflamatii cronice ale conjunctivitei oculare.
Sistemul hidromineral superior (tipul I de apa) contine pe langa sursele de ape mineralementioanate si gaze naturale terapeutice, dizolvate in aceste ape, carora le confera caracteristicile de ape carbofazoase sau sulfuroase sau cu gaze sub forma de emanatii libere mofetice.
Pentur folosirea in scop terapeutic a gazului mofetic (CO2) in statiune au fost amenajate douamofete. Ele au fost construite in apropierea izvoarelor 11 si 3, dupa cum urmeaza:
O mofeta veche,rudimentara, amplasata pe captarea fostului izvor nr.11, a carui emanatie de CO2 se afla pe un mamelon de tufuri calcaroase ce nu permit modernizarea acesteia. In prezent, aceasta mofeie este abandonata.
O mofeie noua, moderna, amplasata in apropierea izvorului nr.3, care constituie cea mai importanta sursa de apa minerala si CO2 liber din statiune. Morfeta a inceput sa fie executata in 1985 si a fost pusa in functiune in iunie 1986.
Noua mofeta are o capacitate de 40 persoane.

Statiunea Slanic Moldova mai dispune si de alte surse mofeice, precum camerele de captare comune ale izvoarelor 1,8,1 bis, si 10.
Gazul mofetic de la izvorul nr.3 este valorificat aproape in totalitate in perioadele calde atat pentru cura cat si ca agent de liftare a apei, insa in perioadele reci gradul de utilizare pentru cura balneara este foarte scazut.

Cazul Mofetic

Geneza apelor care constitue zacamantul hidromineral de la Slanic Moldova provin din amestecul apelor vadoase,infiltrate de la suprafata, cu ape de tip zacamant in subsidiar, puternic mineralizate care provin din structurile petrolifere existente in regiune. La acestea se adauga aportul de CO2 provenit din aureola mofetica a eruptivului neogen Calimani-Harghita, care confera apei un caracter carbogazos.
Gazele mofetice se manifesta in intregul perimetru studiat, dar cu o intensitate scazuta. Lipsa unui strat acoperitor cu rol de ecran in semiferestra, permite o degajare continua in atmosfera emanatiilor de CO2 pe o mare suprafata.
Originea gazelor existente in apele mierale, se datoreaza in general, dizolvarii de catre ape a gazelor care se gasesc in porii rocilor, precum si formarii gazelor pe cale biochimica.
Cantitatea de gaze care se dizolva, depinde de solubilitatea lor, de temperatura si mineralizarea apei, coeficientul de absorbtie a gazelor fiind invers proportional cu cresterea temperaturii si a concentratiei in saruri a sursei.
Prezenta CO2 este deci explicata pe baza emanatiilor postvulcanice de natura mafetica, legate de fenomenele vulcanice din Harghita.
Provenienta CO2 in aceste ape, poate fi explicata si prin formarea gazului pe cale biochimica, in prima faza prin transformarea substantelor organice, respectiv a celulozei prin actiunea bacteriilor anaerobe, in CO2 si CH4, iar in faza a doua, faza de bituminizare, din decarboxilarea acizilor grasi si a aminoacizilor din proteine.
O alta sursa de CO2 in aceste ape, se presupune a fi si producerea lui in urma reducerii sulfatilor.
Alaturi de CO2 in apa sunt dizolvate H2S, CH2 si N2.
Initial au fost calculate si omologate rezerve de gaz mofetic pentru izvoarele nr.1 bis,3,10,11. In urma cercetarii efectuate s-au evaluat si inregistrat rezerve doar pentru izvorul nr.3, la celelalte surse cantitatea de CO2 fiind nesimnificativa pentru a fi valorificata.
Compozitia chimica a gazului este: 99.75% CO2, 0.18% N2 si 0.007% CH4.
Valorificarea pentru cura medicala se face intr-o amenajare mofetica moderna situata deasupra izvorului nr.3, care constituie cea mai importanta sursa de apa minerala si CO2 liber din statiune.

Indicatii Mofetoterapie

In scop profilactic, la persoanele cu risc aterosclerotic si cardio vascular (hipertensiune arteriala, colesterol crescut, fumatori, sedentari, cu factori ereditari, persoane care lucreaza in frig, etc.)
Dintre vasculopatiile periferice:
Ateroscleroza obliteranta, trombonceita obliteranta, arteriopatii mixte obliterante stadiul I si II, angiopatie diabetica,arterite reumatismale;
Sindrom postrombatic;
In varicele extremitatilor inferioare (stadiul prevaricos si varicos);
In fiebopatii operate, cu insuficienta venolimfatica reziduala.

Contraindicatiile Mofetoterapiei

Cardiopatie ischemica cu crize frecvente sau nedureroase cu tulburaru de ritm;
Infarctul miocardic recent;
Valvulopatii cu fenomene evolutive sau insuficienta cardiaca;
Stenoza mitrala sau aortica, leziuni plurivalvulare;
Hipertensiune arteriala stadiul II si III si cu complicatii;
Insuficienta cardiaca, indiferent de cauza;
Arteroscleroza cerebrala;
Insuficiente venoase stadiul II-III;
Boli digestive sau renale;
Boli respiratorii cronice cu disfunctii ventilatorii medii sau severe.

 
     
 
 
media 10
 
     

Super Oferte

Pensiunea Casa Moldavia Best Slanic Moldova

Cazare Pensiunea Casa Moldavia Best Slanic Moldova | Prezentare Slanic Moldova Casa Moldavia Best Pensiunea | Poze Slanic Moldova Pensiunea Casa Moldavia Best
Clasificare Pensiunea Casa Moldavia Best - 3 stele
800 LEI

Vila Moldavia Class Slanic Moldova

Cazare Vila Moldavia Class Slanic Moldova | Prezentare Slanic Moldova Moldavia Class Vila | Poze Slanic Moldova Vila Moldavia Class
Clasificare Vila Moldavia Class - 4 stele
290 LEI
media 5